Teknovisjon 2011


654 elever fra ulike skoler i Oslo jobbet i en uke for å løse utfordringer fra forskjellige bedrifter.  Etter lokalvalg torsdag 13. januar, ble de beste løsninger presentert ved Kjemisk Institutt på Blindern fredag 14. januar. Skolene Apalløkka, Bjørnholt, Groruddalen, Oppsal, Hovseter, Ris, og Årvoll framførte sin løsning for hverandre og for en jury.

Foto: UE Oslo

TeknoVisjon er et program i regi av Ungt Entreprenørskap Oslo og Naturfagsenteret.  Ungdomsskoler arbeider med entreprenørskap i tilknytting til teknologi og design, hvor hver skole samarbeider med en bedrift som gir elevene et oppdrag de skal finne løsninger på innen noen få dager. Årets oppdragsgivere var Wilhelmsen Group, Cicero, MiniØya, Teknisk Museum, Statens Vegvesen, Jernbaneverket og Carema Omsorg.

Foto: UE Oslo

Årets vinnere: Hovseter skole gikk av med prisen for “Beste presentasjon”. De hadde kommet opp med et apparat som kunne vaske, sterilisere og tørke hender på en effektiv måte.

Ris skole vant prisen for “Beste teknologi og design”. De hadde et forslag om et armbåndsur til eldre som kunne kommunisere med blant annet dørklokken, telefonen og brannalarmen i et hus. Armbåndsuret ville vibrere og lyse hvis en av alarmene gikk av.

Apalløkka skole fikk prisen for “Beste innovasjon”, hvor de hadde kommet opp med luftpølser som dras mellom biler på båter for å sikre skadefri frakt.

[KSS]

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

w

Kobler til %s